taiere disc diamantat

Taierea cu disc diamantat

Taiere disc diamantat –  este un serviciu ce presupune executarea unor taieri in diferite elemente de constructii (in special beton), cu ajutorul unor utilaje specifice care folosesc discuri diamantate. Acest tip de taiere se foloseste cu precadere in situatiile in care se impune o acuratete ridicata in taierea structurilor, rezultat obtinut doar prin taierea cu disc diamantat care ofera o precizie dimensionala si pozitionala deosebita.

Informatii generale despre discul diamantat

 

Discul diamantat este un disc circular cu o margine exterioara prevazuta cu diamantate si cu o configuratie crestata sau continua. Nucleul lamei este practic un disc din otel, prevazut cu fante si fabricat cu multa acuratete.  Discul diamantat a luat nastere in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial cand Richard Fellker a creat lama diamantata.

De la inceput, discurile au avut ca scop principal taierea materialelor dure folosite in constructii. Initial nucleul era fabricat dintr-un mix de otel realizat din diamante naturale, ulei de masline si pulbere metalica. Astazi, discurile diamantate sunt folosite pentru taierea unei game mult mai largi de materiale minerale pentru constructii.

Discurile diamantate realizeaza taierea betonului prin slefuirea acestora intr-un mediu atat umed sau uscat cu o viteza foarte mare. Prin taierea cu disc diamantat se pot pastra nedeteriorate unele parti existente fara a incurca demolarea celorlalte componente.

Taiere disc diamantat – serviciu cu o paleta larga de intrebuintari, de la deschiderea unor goluri pentru usi, scari, etc. pana la modificarea structurala a cladirilor sau demolarea controlata a acestora. Datorita segmentelor diamanate, discurile pot fi folosite pe o gama extinsa de materiale. Discurile au o durata de viata extinsa iar praful nu este o problema pentru zona de lucru. Cu o viteza de taiere mare, datorata concentratiei mari a diamantelor, discurile sunt ideale si eficiente pentru taierea, remodelarea sau redimensionarea elementelor de constructie din beton armat cat si nearmat.

Utilajele pe care le folosim ne ajuta sa ne pastram nivelul de profesionalism la un nivel ridicat!